Sunday, December 23, 2012

no title


Assalamualaikummm semua( y sedang usha my blog)

Exam exam exam. Wohooooo hoiii…im in a last posting in year 3. Medical junior posting. Haiyoooo. Crowded ward plus too much symptoms patient coming with. Hurgh, miss my obstetric n gyne posting  T_T

Ade pengajarannye smasa posting  ni. . y lain  patut dan WAJIB bersyukur sebabnye anda SIHAT. Sayu hati aku yaAllah bila mana adik 16 tahun di ward ddiagnosed as aplastic anemia and complicated with end renal failure. Tabahnya adik sebab usia muda begitu Allah uji dgn pnyakit y entah bila akan sembuh. Sayu hati bila melihat air mata adik mengalir mnahan kesakitan. In Sha Allah dik, semua y terjadi ade hikmahnya. . Ujian itu tandanya Allah sayangkan adik. .

Sakit ujian y Allah beri. Xkira muda atau tua. D kejauhan ni, aku terkadang termenung mengingati atuk ak y terlantar di katil. Masih terasa ciumanmu di dahi aku . . pedih hati ni yaAllah. .ak xmampu berbicara dgnnya lg seperti dulu. Nor sayang atok J . saaaaaaaaayang sangat. Panjangkanlah umurnya ya Tuhanku kerana......


Aku xpuas untuk mmbalas jasanya lg….




Wednesday, September 26, 2012

amin yaAllah


         
         Allah, tabahkan hatiku yaAllah. Keluargaku ditimpa dugaanMu lagi. Semoga atokku sembuh seperti sediakala yaAllah. Demi namaMu yaAllah. .aku merindui suaranya,senyumannya. .kurangkan penderitaan atokku yaAllah, sesungguhnya Engkau Maha Penyayang YaAllah . . L



doakan atokku sahabat


Sunday, August 5, 2012

syukurlah padaNYA

Assalamualaikum bloggers J

Semoga sihat hendaknye. 21-year old to b .heee xsabarrnye :P sedar xsedar aku da 3rd year in medical school. Dalam bnyak2 year, tahun ni la y best dan penat. Hee. practical year sudaa  ~
Aku dapat posting surgery untuk first rotation J walaupun baru seminggu kelas start tapi bnyak benda baru y aku blajar spnjang minggu ni. Oncall. Macam2 procedure dan yang paling penting macam mane nak beritahu family patient ttg keadaan mereka.ade y menangis, ade y mampu termenung, ade y risau.hanya Tuhan saja yang tahu apa y mereka rasakan. Tabah nye mereka2 y diuji kesakitan dan ahli keluarga y teruss memberi sokongan.Kalau aku berada d tempat mereka belum tentu aku jadi sekuat dan setabah mereka. Aku ade berborak dengan seorang pakcik ni.gembira betul bila anaknya sudah menjalani pembedahan. Tak sabar2 dia mahu pulang kerumah bersama anaknya. Tapi, malam yang aku oncall, anaknya ditolak ke ICU sebab lung collapse. YaAllah, baru pagi tadi aku lihat bapanya ceria kerana anak nya stabil , tapi malam tu Tuhan saja y tahu betape risau nye hati si bapa ni. Aku disitu  hanya mampu mndoakan agar anaknya kembali pulih seperti sedia kala . .
Sooooo………


Kita yang masih sihat walafiat ni bersyukurlah masih mampu melakukan macam2 perkara ddunia ini. Bila2 saja Allah mampu menarik nikmat y diberi. J


Ps: Salam Ramadhan dari aku (lambat sudaa)  J


Monday, July 23, 2012

malasss nye =^_^=


cane ni . makin malassss nak study :P







ps:surgery posting be good to me :P


Monday, March 19, 2012

update sat :P

HEY !!

Study weeks sudah start yo !!
BUT . . .



Fikiranku melayang

MISS my FAMILY
And of course
My CATs <3




hilang stress tgok pic ni :P

Ps: ta percaya dah nak clinical year :D



Saturday, March 10, 2012

exam IS back

Saya STRESS !!

Exam is coming up         ~

Dear blogger n reader ,
DO pray for my successful

And
I will pass my exam
InsyaAllah



Doakan ak wahai sahabat sekalian

Amin Ya Allah. .

Sunday, March 4, 2012

inferior day

Hey girl!!
Don’t be sad because of lil thing J
If others do not care about you
If others do not wipe ur tears
If others do not listen to u
If others don’t even want to know why you r sad
Allah still with you
&
Family beside you
And right now
I must handle my emotional n problem like “growing up” girl
Tear. Please stop from falling down.
Thanks pokcik.
At least I think I still have a friend.



it is life girl. 

Thursday, February 9, 2012

HEY zarina !!


Assalammualaikum. .
Lagi beberape MINGGU je nak FINAL
Dan aku ??


        Huaaaaaarggghhhhh !!! T___T



Tension berbakul2.
Xtahu knape makin MALASSSSS sgt
Pemakanan makin xteratur (meggi kari plus Nescafe sahabat aku)
Perut cepat SAKIT
Mata mudah LELAP

yaAllah. Tabahkan aku yaAllah.
Permudahkan urusan aku ya Allah





WAKEUP zarina !!!!!!! 

*sekadAR luahkan perasaan.
*thanks to ano tuka kan layout blog aku.nice :)






plus * i miss my CAT :'(





Sunday, February 5, 2012

it's true . right ??




 

LET it GO doesnt mean im STRONG enough :|
Assalamualaikum


KORANG PERNAH X MAIN ‘FIRST IMPRESSION’ DGN KAWAN2 KORANG????

HEEEE. .:)

This is their first impression about me J


-Gegey

-Knal die mase public speaking, xpe , mak xkisah !!

-Paling cantik di dunia, suka kucing, kelakar

-Alahai comelnya perangai

-Bese la org2 KL kn, 1st impression org mst sme.Tp lme2 ok J nice.manje

-Ohh..mula2 ingatkan….Tp, bila dah kenal, best je…..chill

-Rajin la..kira bdk bek la..

-Manja, tapi kdg2 matang,toleransi,muka humble,xsombong J

-Xsangka ko matrik aku, senang gile nak kamcing,baik

-Waktu first jumpa nak pinjam pen !!

-Baik, cept merajuk

-Manja, baik sangat,sangt humble

-Tak engat lah,,,,comellah…suka wat lawak




p/s : Bersangka baiklah kepada manusia  :)

Thursday, January 26, 2012

saye bukan MASTER CHEF :P


Assalamualaikum

Hee..best nye cuti2 ni dapat try resepi dlm buku. J

Dan dan dannnnn

Aku da try wat nasi lemak n ayam goreng rempah














Hee
Alhamdulillah J

Thursday, January 19, 2012

Tuesday, January 17, 2012

T________T



Salahkah jika aku minat dan sering bercerita tentang si comel ini??






salahkeeeee?? T___T
*sigh   0_o’


Tuesday, January 10, 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...