Tuesday, December 27, 2011

scottish please be mine

Assalamualaikum

Hey guys!!
I want this cat
















Scottish Fold cat



...............PLEASE be MINE L............... 





Credit to LALA sebab bagi idea :)

Tuesday, November 29, 2011

aku dia dan kamu

Assalamualaikum . Hari y dtunggu-tunggu telah tibe.
its a DATE gurl. J
dalam kul 11pagi kami btemu d KL Sentral, ERRR setelah menunngu si macik Blurr y agak lmbat.
MALU ye aku MALU .
Sebab
Hee bagaikan berdekad ta jumpe mereka
MID VALLEY mjadi destinasi kami.
LUNCH BERSAMA, TONTON WAYANG BSAME(misteri jalan lama), DAN BELI KASUT BSAME
Rindu, gelak ketawa, blurr, gossip, btukar cerita, dan sedikit umpatan mngisi hari aku.
In a conclusion, aku SAYANG sama mereka. HAPPY dan PUAS dapat jumpa korang.
WHO are they?
Semestinya Syamimi Asilah dan Ruzanna , my bestie <3



MEMORIES of 28th November . . . . .check it out yaaaaa J







love u  !!

sebenarbye aku d sebelah MIMI.wuaaaaa ta nampak  T_T

err.inikah heroin ombak rindu? ohh NO

kami suka kamera :)

kamera suka kami (:

dulu kini dan selamanye KAWAN

hee~ d kedai kasut

aku saje je tutup mate :P

gigi kami putih.thanks colgate

i love tis pic 

CANDID, somellll


PURSE comel ini mimi pilihkan :P

akan FLY ke SABAH




PS: THANKS wey. Walaupon ade TEST korg tetap dtg . hek2. .BUT one of us ta dapat dtg. ANIS FATINAH. We all miss u  <3

Ada jodoh jumpa lagi k. 




Friday, November 25, 2011

DADAH eh DADIH



Assalamualaikum J

Post kali ni aku nak tujukan wat miss HW. Sorry lambat :P
OKEY macik2 dluar sane. Cara2 nak wat DADIH J

BAHAN2 nye >>>


Air 3L ( ikut sukahatii jep )

Serbuk dadah  eh dadih :P

Susu cair F&N
Sile asingkan gula buah ni dulu (ade lam bungkusan dadih )

Gula 3 senDuk .nak sakit letak 2 baldi :)

CARA2 NYA >>>>>>>>>>

panaskan air sampaiiiii MASAK 


Letak  gula-gula eh GULA

Tuang susu.Kacau. kacau kacauuuu

Padamkan api.Letak serbuk dadih n kacau selama 5 minit :)
 LAST SEKALI
letak gula buah tadi




DANNNN ~






Letak laaa dlam mangkuk AYUN masing2 J

.....SENANGKAN....


Yang best nya kan  time isi dalam mangkuk ayun J

Aku d USHA oleh 2 bijik mate


Macik  Abu ini


ALAAAAAA…maluuulerrrrr iter  J




SEKIAN SALAM BUCUK DARI KUH J






































Tuesday, November 22, 2011

Forever friends

Assalamualaikum~
POSt kali ini ak wat setelah dsuruh ole miss HW utk ak update blog .
SO, let start with Bismillahirrohmannirrahim
My post today is all about friends. J

1)      Kindergarten
2)    Primary school, SKS (1)
3)     Secondary school , SMKBBS
4)    KMPH
5)     UMS

SEMUA stage d atas suda DAN sedang aku lalui. Hari2 y aku lalui bukan bseorangan
HEE . Bsama kawan / Friend y kekal hingga kini.
GUMAWO  J

Through all d days, best frenz oweyz in my heart

Ini my bestie from SMKBBS until now.btahun suda.






Y  dikiri aku d dalam gambar uh namenye Siti Hamizah Md Yusof. Aku pgil dy AMI.Lahir pd 13 Jan 1991. Kawan aku y aku syg n rapat an aku.Now dy d UPM dalam Biochem ~ dak ni sgttt baik. Y aku paling igat ttg dia time form5,dy gegurau tampar aku,p aku tetibeee nanes .heee.c AMI ni last2 cuak ikut nangis skali.HAHA tak jadi aku nak ngis.trus gelak J Kami satu sekolah, kami satu matrik , tapi tpisah d menara gading J  
P/s : aku sayang ko mok. Eventhough masing2 da ade ramai kawan. P ko tetap istimewa d hati aku.cehhh jiwang doe.STUDY leklok mi <3 saranghae.

Y bbaju kurung itu namenya SITI ZURAIDAH BT YUSOFF. Lahir pade 8 OCT 1991. Aku pgil dy rai2,Dak ni suke novellll.n prangai dy MATURED gile. Hee lau aku gado an ami mesti aku cari dy J  Pandai memasak n menasihati.hee kekadg dy la jd kaunselor aku J INSYAALLAH rai2 bakal mjadi cikgu 1day. Bguslah seng anak2 aku sok :P
p/s : oitt macik sayaaaangggg ko.rindu korang berdua T___T .gud luck study, jgn dtoleh ke mase lampau J wokeyy !! kenangan sekola bole dkenang p jgn smpai ganggu masa HADAPAN ko .ok . AISHITERU <3




 kawan baik aku y lain2 .MIERA, ECAH, NADIAH. soalan aku >> BILA NAK HANGOUT LAGI ?? T__T
















Let MOVE on to KMPH

Shamimi Asilah, Ruzanna Shapi’i dan Anis Fatinah sekepala an aku. HAHA kemana2 kami btiga saja. Selalu gak lepak bilik2 dorg. Hee outing bsama, makan bsama, presentation bsama semuaalaaaa. Y mimi dak Melaka ni cakap dy kasaq benar,p manje gitu.sering jadi tumpuan Kumbang2 ,hee J sgt BLURR .lambat tol gelak bila kitorg wat lawak. N c ZANA lak dak raub pahng.dak ni pandai mathS .mang aku taaaabikkk la now dy d UPM ~dak nit a seBLURR mimi,and andddd y taleh tahannnnlambat bersiap.selaluuu dtg lewat kuliah bab tggu dak ni bsiap.grrr.hari2 blari2 ke kuliah J N Anis .manis orgnye,lemah lmbut n sering tgur perangai kitorg. J TQ anis .hee ko tak jemu ajak aku p surau walaupun aku LIaT sikit.
P/s : KENANGAN ngan korang COMELLLLLLL sgt.tsenyum sorang2 kalau aku igt stu psatu. Bile mau jumpe??? RINDUUU

4 of us :)

anis n me <3

bsame koreografer

mimi dak BLURR

date bsama ANDA d MID .ta sabar  :))

rindu kamu :)




Ini lak MISS HW = Hidayah Wan . Kami rapat dFB n skang selalu berskype. Blaja d UNIMAP. Heee.sorang y pmalu. N thanks to ALLAH, SHE loves cat too J .Rahsia kami suda bsatu,hahah. Dak nakal ni suke kenakan aku.hope our friendship will last long yaaaJ suka sgt dak ni mengedit gambar.heee. .n aku sonok kawan an dy J even ta pnah jumpe p dy baik and and andddd sangat nakal.HEE .Aku doakan kamu smoga c dia akan mjadi imammu suatu hari nnt.insyaAllah J






 CANTIK kan :)













Utk kawan2 UMS semua KAWAN2 ku y sgup bsame ktika aku susa~ MOGA kita sesame bjaya yup J

Ano.uyun.imau.fana.abot.farah.kak ecah.syida.wani.kanmani.sunthari.lala.fina. n SEMUA y ta dsebut J



SEKIAN ~ :)

Sunday, November 6, 2011

Aidiladha bsama c Comel

Assalamualaikum ya ahli bloggggsss :pp

Aku, Siti Zarina binti Tamchik ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada y singah2 blog aku J

Hari raya qurban ini ku korban kan perasaan y sayuuu

Kerna tak dapat bersama keluarga tercinta

Huhuhuh. .ceria rase nye pabila dsana sibuk memasak rendang dan ktupat

Huaaaaa

Ade hikmah disebaliknya :P

Ta caye?

Pacik ni datang memujuk aku
Pacikkkkk <3

Terhenti seketika sayu d hati




Terima kasih pacik <3 <3 <3

Saturday, October 22, 2011

Coretan Dari ku :)

Assalamualaikummmm <3

Hee~ saje2 lorh~~
Nak sayyy thanksss to my beloved frenzz aka miss Siti Hamizah and Hidayah Wan sebab meng’post’kan about me at ur blog~~ weeeeee maluuu lorhhh. T aku wat post pasal friends ea. .tguu final ku habis. WHAT ????? FINALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL   O_O !


Waaaaa…Do pray for me J
InsyaAllah . .
4 module to b answer >>>


1)   MM20102 : Medicine and Community
2)   MM20405 : Musculoskeletal and Skin
3)   MM20205 : Infection and Nutrient Deficiency
4)   MM20305 : Cardiorespiratory System


YaAllah permudahkan urusan hambaMu ini. Terangkanlah hati ku di dalam dewan peperiksaan nanti YaAllah .amin Ya Allah ~








Sunday, September 18, 2011

3rd module exam :O

Arghhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!

~~Exam exam exam exam exam~~
NUTRIENT DEFICIENCY AND INFECTION MODULE

·         STI
·         IODINE DIFICIENCY
·         LEPROSY
·         NOSOCOMIAL INFECTION
·         CHOLERA
·         AIDS/HIV
·         RTI
·         UTI
·         ANTIBIOTIC
·         ANTIFUNGAL
·         ANTIBACTERIA
·         MEASLE,MUMP,RUBELLA
·         TETANUS
·         TB
·         MALARIA
·         SKIN INFECTION
·         DYSENTERY
·         DENGUE
·         NERVOUS SYSTEM INFECTION
·         HELMINTHIASIS
·         FILARIASIS
·         FOOD BORNE DISEASE
·         MELOIDOSIS
·         THYPHOID N PARATHYPOID FEVER
·         HEPATITIS


I ‘m so

d.e.a.d

Sunday, August 21, 2011

Future Doctor of Malaysia ~


Assalamualaikum wbt.

HEee… kepada pelajar dari OveC  y baru mahu pulang ~ SELAMAT PULANG la k aku ucapkan. Hee~ n kepada Plaja Malaysia y baru mahu berlepas ke oveC, ,bye2 la ea.huhu. .especially to my friend Syed Jazli y continue study d West Virginia University 4 Forensic science. CONGRATS beb n slamat Berjaya d bumi org. dan juga. . . .Kepada sepupu aku a,k,a ALAn YAAcob. Y bakallll FLYYYYYYY ke UK. Tahniah le dapat University of Birmingham untuk Science in Chemistry. . N Nurhani y sedang wat preparation ke oveC.huhu hebat2 korg. .bangga aku T______T sedihhh dtggalkan.hee~ btw. .untuk grup Future Doctor . .Ta sangka ramai berblogging. .Yihaaa!!! ade kawan!!. .Do read my Blog. P bLog aku bertemakan diari =) C yahhhh !!!!! SALAM

Sunday, August 14, 2011

Asssalamualaikum


Lame nye tak UPDATE !!!!!

Maafla  kengkawan  eaaa….agak busy la masuk 2nd year ni. .WHAT???!!! 2nd year???? Heheh ..Alhamdulillah ..da sampai ke sini. .Mcm2 la awal bulan ni. Settle kan yuran(thank la JPA) , balik dr health promotion, exam n exam dan juga pindah bilik. .assignment y menimbun pun lgggggggggggggggggg  ta leh na cakap la kan.. n sebelum uh. .


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK
N
SALAM LEBARAN  . .


ikhlas dari SITI ZARINA TAMCHIK
Maaf  kalau ade salah dan silap dariku   J
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...