Thursday, March 10, 2011

Bacteria kUUU bacteria mUUU . .xD

Assalamualaikum shabatkuh!!

korang sehat?? Harap2 sehat hendaknye an. . .^_^
hyep kawan2. . .rni aku nak stoli moli an korang pasal mocule baru aku…heheh ,,,microbiology.module ni bessstttttttttt sgt…p aku serg ter’tido’ dalam kelas dsebabkan name2 bacteria y sgtttttttt unik..hahah. . ape y aku blaja??, ,  ,nah tgok lah gmba2 ni. . .heheh,,,comelkan???

bulat2 ni namenya coccus



petak2 ni name dy bacilli

org kate bentuk coma ni vibrio

yg mcm maggi ni spirochete

y ade compartment ni name dy filamentous

VIBRIO CHOLERA, STAPHYLOCOCCUS AUREUS, SHIGELLA DYSENTRIAE, CORYNEBACTERIUM DIPHTERIAE, CHLAMYDIA PNEUMONIAE, MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS, YERSENIA, E.COLI, NEISSERIA meningitides



Itulah antara name2 y aku kne hafal beserta an penyakit2nya, ,hehehehe, , , k la jumpa d lain stoli…. Watchaaaaaaaaaaa!!!!!!!  sAlAm sAyAng dAri Aku .
 . . 
p/s >> Doakan aku final exam y bakal menjelang nanti ea ^_^ 

4 comments:

miszlullaby said...

lame dah ML tak tengok2 segala bacteria neyh. tak silap ML time 2nd year kot ML belaja benda ni. Hihi.tapi best. Sebab kena wat slide sndiri and teka bacteria ape.=D

The Blue Sky Above said...

ok lah tu...
selamat menghafal...

inaISme said...

kak ML hehehe...best kan..p tcabut nerve2 tem mghafal ni

inaISme said...

blue sky...tQ2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...